Kezelhető az ételintolerancia?
Kezelhető az ételintolerancia?

Tudtad hogy az étel intolerancia kezelhető?

Mit tehetsz akkor hogyha folyamatosan puffad, fáj a hasad, hasmenésed vagy székrekedésed, refluxod van, vagy étkezés után diszkomfort érzeted, esetleg elmentél egy ételintolerancia vizsgálatra és kiderült számos élelmiszer jelenleg neked problémát okoz?

Amikor az embernek teljes mértékben felborul a bélflórája különböző problémák alakulhatnak ki.

Hogy miért is tud ez kialakulni?

Mindenhonnan azt lehet hallani, hogy 20-30 évvel ezelőtt nem volt ilyen jellegű betegség, nem véletlenül.

Sajnos a rengeteg feldolgozott élelmiszer, a tartósítószerek használata, a nem megfelelő édesítőszer, az ízfokozók, a génmódosított élelmiszerek, az antibiotikummal és egyéb gyógyszerekkel tömött állatok, az ivóvízbe bekerülő gyógyszerek vagy akár azok a tabletták amiket mi magunk veszünk be, mert nem érünk rá arra, hogy kiderítsük a fejfájások okát, hogy eltávolodtunk a természetes gyógymódtól, mind mind abba az irányba sodor minket, hogy tönkretegyük a szervezetünket, az emésztésünket és vele együtt a bélflóránkat.

A folyamatos rombolásra nincs felkészülve se a gyomrunk se a bélrendszerünk!

Természetesen nem az a feladat, hogy lemondjunk rengeteg dologról az életünkben, hanem az, hogy tisztában kell lennünk vele mit teszünk önmagunkkal!

Saját tapasztalatom, hogy az emberek több mint 90 százaléka rossz gyomorral vagy rossz bélflórával rendelkezik és ennek a kettőnek az eredménye többek közt az ételintolerancia.

De mit is tudunk tenni?

Első körben szeretném elmagyarázni azt, hol és mikor tud felborulni a rendszer. Amikor megeszünk egy élelmiszert és az bekerül a gyomorba, ott a megfelelő mennyiségű és minőségű gyomorsav fogja ellátni azt a feladatot, hogy a darabos ételből folyékony halmazállapot váljon. A gyomorsav mellé szükséges az étkezéskor belökődő emésztőenzim is, amely szintén ennek a folyamatnak a része. Abban az esetben, ha valakinek ebből a kettőből hiányzik az egyik, vagy akár mindkettő, vagy nem megfelelően működik a bevitt étel folyadékká alakítása abban az esetben nem fog jól működni az egész rendszer, így emésztetlen élelmiszer fog továbbjutni a vékonybélbe. A vékonybél ezt képtelen hasznosítani, ezért a vastagbélbe fog tovább kerülni. A vastagbélben rengeteg olyan baktérium található akik szeretik az emésztetlen ételeket, ezáltal képesek túl szaporodni és különböző problémákat okozni, mint például ételintolerancia, puffadás, hasmenés, székrekedés, pánikroham, depresszió, ekcéma, különböző bőrtünetek, de még személyiségváltozást is képesek okozni.

Mit tudunk tenni annak érdekben, hogy megszabaduljunk ezektől a tünetektől és egészséges legyen a gyomrunk, illetve a bélflóránk?

Mindenképpen szükségünk van egy erre specializálódott vizsgálatra, amely méri, hogy a bélflórában milyen baktériumokat találunk és azt hány százalékban.

Vannak kifejezetten rossz baktériumok, akik toxint termelnek ezzel folyamatosan mérgezik a szervezetet, vannak patogén baktériumok melyek megbetegíti az embert és vannak olyan baktériumok, akikre szükségünk van bizonyos százalékig, viszont felszaporodva nagyon sok problémát tudnak okozni.

A bélflóra vizsgálattal betekintést nyerhetünk a saját bélrendszerünkbe, amit egy szakember megfelelően tud értékelni és célzott terápiát tud felállítani a helyreállításához, így válhat újra mind a gyomor, mind a bélrendszer egészségessé, mely képes a bevitt ételeket megfelelően bontani tehát az ételintolerancia is megszűnik.

Ha változást szeretnél a következőket ajánlom figyelmedbe:

MIKROBIOM VIZSGÁLAT